Klåfingrar och en 43 åring!

Dagen började inte alls bra. Kallt, sen till första lektionen och huvudvärk!
På slutet av dagen hade vi även sminklektion, teatersmink är då inte att leka med! Kan säga att de jag skulle hålla vitt, inte var vitt för något arsle (Ursäkta uttrycket) pillade med sina fingrar på den! Men med lite diskmedel och en massa gnuggande så gick de som tur var bort, eller de mesta.

Folk.. Kan dom bara inte låta bli andras saker? Tjuvar, klåfingrar, förstörare.. Man blir så less! Vad är nöjet med de? Vad får dom för kick. Skulle jag förstöra något eller ta något av någon annan skulle man ju inte direkt känna sig stolt och nöjd! Kolla på mig, vad cool jag är! NOT.
Nu kände jag att jag tog i lite med "Den vita saken" som jag vill kalla den eftersom jag inte riktigt vill erkänna att de hände eftersom jag är en stor flicka som inte sölar!

Mamma fyller i alla fall 43 idag, GRATTIS! Köpte en STOR korg med en massa godis påsar! Så nu är de bara för henne att äta, äta, äta!
Sitter i Krokom och kollar på film med Tomas. Mys i massor!
Imorgon blir de kanske jobb! Får se hur jag känner mig. Tror jag har magkatarr eller något liknande, kan knappt äta utan att må illa och min mage krånglar, Buhu!

Avslutar inlägget med att än en gång tacka Erika för den nya fina designen! <3

Mamma



Fritid = Jobb

Jobb, vi skaffar jobb för att kunna ha råd att göra något på fritiden. Men då vi väl skaffar jobb har vi inte tid med någon fritid. Jag jobbar på Svenska dagbladet, inte alls svårt. För er som inte vet innebär de att ringa lite folk och försöka låta hur trevlig som helst medan dom kan bete sig hur dom vill. Man är alltså en telefonförsäljare. Vem gillar dom? Inte jag i alla fall. Jobbiga personer som ringer och stör än och låter hur äckligt glada som helst som om livet leker att vara en telefonförsäljare, suck! Men ändå så är jag de. Ironi!
De är ganska lättförtjäna pengar nu i början, men sen då man får betalt efter hur mycket man säljer kommer de bli svårare. Ni anar inte hur svårt de är att försöka sälja lite till Sveriges befolkning! Man hinner knappt säga bu eller bä innan dom lägger på.
Sen gick jag mot bilen, helt ensam genom stan! Jag är väldigt mörkrädd och var livrädd för att bli våldtagen, paranoida Ida borde verkligen bli mitt nya smeknamn! För blev jag våldtagen? Nej... Men jag fick ta världens omväg eftersom dom håller på att bygga om torget. De var nog ändå bra för mig. Behöver vänja mig vid mörkret i dessa mörka tider.
Idag ska jag få en ny design till bloggen! Tack vare min kompis Erika! Tackar tackar!
Nu är de House!

Friendship

Vänskap, de ska vara de bästa som finns. Vänskap ska palla alla väder, vad som helst ska kunna hända men de ska alltid gå att fixa med ett förlåt.
Varför är de då så komplicerat?
De är som kärlek, eller de är kärlek! Och kärlek är alltid komplicerat.
Att man inte bara kan sluta snacka skit, och vara den större personen.
De var jag idag, jag tog tag i de. Men blev de bättre? Bara vänta att se.
De verkar som om de här problemet som uppstått inte kommer kunna lösas.
Byta ut, byta bort, byta in...
Suck

Årets första snö/hagel

Morgonen började med gitarr lektion som jag själv har valt till mitt inviduella val. Som vanligt fick jag damp på min lärare som inte kan lära ut och bara ägnar sin tid åt dom som går i min grupp och redan kan spela gitarr, alltså dom som bara går där för att glänsa och få ett lätt MVG. Som sagt, morgonen började inte bra alls.

Och inte skulle den bli bättre. På eftermiddagen hade jag NKB. Har valt den kursen för jag vill bli sjuksköterska, då måste man tyvärr ha den. Har en jätte seg lärare som inte kan lära ut för fem öre. Hon bara står där framför tavlan och dryga ut lektionen. Idag fick vi i alla fall laborera, jippie vad kul tänkte jag så fort hon sa de. Men nej, de var en tråkig lab som vilken liten snorunge som helst kunde ha gjort.
Fy vad negativ jag är. Men de är precis såhär de var hela dagen.

Efter skolan satt jag med Annika på busstorget och sedan kom även Jennifer. Vi satt och snackade om allt från bebisar till fester.
Efter de blev de fika med min lilla syster Julia (Som har tagit dom flesta bilderna som ligger uppe här på bloggen) i väntan på mamma och pappa som skulle komma in till stan för att handla lite varmare jackor. Yes, vi i Norrland har börjat handla VARMARE jackor. För idag haglade de nämligen här i Östersund och de SNÖADE i Sveg. Någon mer än jag som mår väldigt dåligt över detta?
Hittade i alla fall en vit fin jacka som jag verkligen INTE ska skita ner. (När jag var lite var jag en expert på att skita ner mina kläder, mina föräldrar tror fortfarande att jag är den där lilla skit grisen vilket dom delvis har rätt att jag är! Men jag ska allt överbevisa dom och alla som tvivlar på mig, mohaha!)

Idag blir de skinksås hos familjen Henriksson/Heurlin-Funseth. Någon som mina kompisar kan intyga att jag äter JÄMT! Men hör och häpna, jag har inte ätit de på typ 2-3 veckor, imponerande va?

Nä, nu har jag ord spyat nog för idag! Hoppas på en ny design så bloggen blir lite roligare. De får Erika ta hand om då hon får tid!

Linnéa

Teater världen

Jag går teater på Palmcrantzskolan, tredje året. Då tänker ni säkert: Oh, roligt med teater! Visst kan ni ha rätt. De är kul till och från. Men innan jag började ville jag inget hellre än att bli skådespelare, de vill jag inte längre. Nu är jag inriktad på sjuksköterska. Hur kommer de här sig? Jo, efter alla lekar och inget seriöst blev man lite less.
Nu håller vi på med en slutproduktion som ska sättas upp på Storsjöteatern här i Östersund. Vet inte riktigt vad jag tycker om pjäsen, men tror att vi kan göra den sevärd.

Jo, anledningen till att jag kom in på de här var att jag var och såg en teater idag, Fodringsägarna. Den började med en pampig musik som verkligen väkte publiken och fick de äldre att hålla för öronen. Men sedan blev den väldigt platt. De var inte fören på slutet då man suttit där i 1 ½ timme man vaknade till igen. Väggen föll ner och ett stort dammoln omslöt scenen. De var nog de bästa slut jag sätt.
Tycker inte riktigt om att gå och se på teater. Vet inte varför. De tilltalar inte mig. De som är humor för dom är inte humor för mig. Sen är jag väl inte ett stort fan av drama.

Efter detta inlägg så funderar t.o.m jag varför jag änns valde teaterlinjen! De posetiva med den är alla vännerna som kom in till mitt liv. Tack för att ni finns och är underbara <3

Helgen blev i alla fall spenderad med min underbara familj. Alltid lika skönt att komma hem och bara slappna av. Komma undan lite från vardagen.
Familjen

 


Driver license

Körkort, de finns både för och nackdelar med de. Idag var jag tvungen att städa bilen. De kanske inte låter jobbigt men de kan jag säga att de var! Bilen såg ut som en soptipp. De var bara att ta ut dammsugaren, trasan och en STOR plastpåse och börja skrubba. De tog sin lilla tid och resultatet blev strålande rent.
Medan jag städade såg jag även att bensinen behövdes fyllas på, ett STORT minus. Jag tror inte att man riktigt fattar kostnaden med att ha en bil fören man skaffar en. Nu är de ju inte så att jag har en, för jag lånar bilen av mamma. Men eftersom jag har fått känna på hur de är att ha en ska jag nog inte skaffa en på ett tag. Försäkringskostaderna har jag inte änns betalat och jag tycker endå de är dyrt.

Dom flesta tar inte änns körkortet. Jag förstår dom nere i Stockholm, dom har tunnelbana, pendeltåg osv, inte behöver dom ett till transportmedel som dessutom är dyrare i längden. Bor du däremot uppe i Norrland, som jag nu gör, är bil ett måste. Du kan inte förvänta dig att de ska gå en buss just den tid du vill och tåg är de ju inte änns att tala om.

Så vad vill jag säga med de här inlägget? Jo, kämpa på med körkortet så fort ni fyller 18! För de blir inte lättare att ta de senare. visst så kostar de där lilla plastkortet skjortan av en, men bor du som sagt här uppe, är de värt de!

Höst


Autum shots

HöstHöst
Höst

 


Vinter ångest

Bikini säsongen är över och vi hälsar vemodigt vintern välkommen.
Denna mörka kalla period som många hatar och som många älskar. Själv så tycker jag att vintern är en onödigt lång period. På något sätt blir människan mer deprimerad och går som i "ide". Alla dom fina klara färgerna som finns på sommaren både ute på träden och på våra kläder bleknar sakta men säkert bort och ersätts av mörka dystra färger.

Fast de är väl kanske inte bara negativt med vintern. Vi har ju skidor, skoter och mysiga vinterkvällar i en stuga framför tv:n/brasan med varm choklad och sin älskling kramandes brevid. Vem säger att vintern inte erbjuder kärlekstillfällen? Man kan ju hitta sin sommarflört, men vinterflörtar då? Personligen så tycker jag att ideén att träffa sin älsking på en strand i bikini istället för i skidspåret då man har på sig stora pluffsiga kläder och ser ut som en eskimå låter mer frestande.
Jag träffade min älskling i ett orienteringsspår för 2 år sedan. De var kallt och jag hade på mig äckliga gympakläder. Sexigt eller hur?

Hur mycket man stretar emot så kan man inte hindra vintern från att komma. Idag handlade jag nya höst skor på skopunkten för 699 kr och på tisdag blir det till att leta efter en ny jacka. Min kappa som inte är ett dugg vindtät duger då inte när Norrlands kalla fjällvindar börjar leta sig neråt och in mot staden.

Nu är de säkert minst en månad kvar innan snön kommer hit till Jämtland. Men när väl kylan börjar komma kan lika gärna snön följa med.

Hej då sommaren Hej då sommaren , Hallå vintern Hallå vinter

RSS 2.0